Musikteatern 18 på Karelia – Följ med resan från början till slut.

Okategoriserade

Bakom kulisserna genom producentens ögon sett

22 Sep , 2017, 16.15 annettestrom

  Gallery

Var startade vi och var är vi idag?

Jaha, nu har tåget börjat rulla med full tempo igen. Välkommen att följa vår resa!

En ny pjäs, ett nytt produktionsteam och ett nytt härligt team av talanger som tillsamman ska skapa något nytt, fräscht och inspirerande. Tror vi i alla fall.

Men denna resa började inte igår. Vår resa har pågått enda sedan föregångaren Musikalen Hemlis tog slut för 1,5 år sedan. Då beslöt vi oss för att jo detta ska vi nog göra på nytt, vi tre patrioterna bakom dessa 3 produktioner nämligen Monika Fagerholm, Sanna Himmelroos och undertecknad.

Själva pjäsen handlar om inbördeskriget och det temat kom ganska naturligt från Kulturfonden seminarium (våren 2015) där det diskuterades möjligheterna till extra finansiering för olika projekt under Finland100 året som vi just nu befinner oss i. 100 år sedan Finlands självständighet, som jag antar ingen missat detta år, och ett bra tema eftersom det är något vi ska vara stolta för…

Ganska snabbt kom idén om att göra en pjäs på basen av en redan befintlig berättelse dvs boken Projekt Ines, två kvinnor i inbördeskriget 1917–1918 skriven av fd. Ekenäsbon Anna Lindholm. Monika Fagerholm anlitades tillsammans med Hannah Åkerfelt för att skriva manuset.

Manuset är klart, auditionen gick av stapeln för ett par veckor sedan sö 10.9 och rollfördelningen borde klarna inom denna vecka. Nu fortsätter en höst fylld av övningar, workshops, sedan genrep för att hinna bli klara till premiären som hålls på nyårsaftonen.

Aderton eller ”18” som vi kallar den i marknadsföringen kommer naturligtvis från 1918, men de flesta av skådespelarna är kring aderton år som i storyn också, vi har 18 ungdomar med och premiär blir det kl. 18. Så det blev mycket en hel del ”18” här…

Vi har haft turen att hitta ett underbart gäng med talanger och efter hand kommer de alla att presentera sig här på bloggen. Stay tuned!

Annette Ström
producent för musikteatern ”18”

foton: Chris Senn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spam protection by WP Captcha-Free