Musikteatern 18 på Karelia – Följ med resan från början till slut.

Okategoriserade

Jag har redan sett sidor av mig själv jag inte trodde jag hade…

4 Nov , 2017, 22.46 annettestrom

  Gallery

Hej!

Jag är Wilma Westerlund från Karis. Jag är 17 år gammal och det här är första teater produktionen jag är med i. Musikteatern 18 är mycket intressant både som en ny erfarenhet och den historia som den bygger sig på. I och med att produktionen baserar sig på en mycket stor händelse i vår historia är det kul att kunna leva sig in i hur det var att leva på den tiden i Finland.

I anknytning till temat hör det många traditionella danser såsom schottis och vals. Vi har alla varit med och övat danserna. Till en början var det mer skratt och skämt då man misslyckades med stegen gång på gång. Men efter flera timmar hårt arbete kan man säga att övning verkligen ger färdighet och det kan man se på oss alla.

Jag har inte förut varit med i en så här stor produktion och det är både en utmaning och lite av ett äventyr att lära sig alla sånger, danssteg och kunna byta mellan roller och leva sig in i dem. Jag har länge hållit på med musik i skolan och på fritiden. Teater är något jag har funderat på men aldrig riktigt vågat mig på. Det har inte gått så lång tid sen vi började öva men jag har redan sett sidor av mig själv jag inte trodde jag hade. Jag har flera olika roller men den som man ser mest av är en av nutidsflickorna. Vi är två nutidsflickor och vi ska fungera lite som en parallell och reflektion mellan dåtid och nutid. Att vara nutidsflicka passar perfekt till mig eftersom att jag annars också är intresserad av historia. I min roll får jag jämföra situationer hur det kunde ha sett ut då och hur vi som unga vuxna är idag.

Från dag ett har det funnits en helt underbar fiilis i gänget. Vi har inte alla träffats varje gång men jag kan redan nu säga att jag kommer ha flera vänner för livet efter det här. Jag har inte heller mött ett mer stöttande och uppmuntrande gäng. Hela ensemblen känns som en stor familj man kan växa och utvecklas i och staplar man på vägen finns de alltid där att stödja en tills man nått målet.

Wilma Westerlund, skådespelare i Aderton

Foton: Chris Senn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spam protection by WP Captcha-Free