Musikteatern 18 på Karelia – Följ med resan från början till slut.

Okategoriserade

Utmaningar går vi igång på!

17 Dec , 2017, 00.23 annettestrom

  Gallery

Hej!

Jag heter Jessica Westerholm och brukar skämtsamt titulera mig som en av “tanterna” i gänget. Jag jobbar till vardags med barnfamiljer, så jag är hur som helst sedan många år tillbaka van vid att kallas “tant”. Teater har jag sysslat med från och till sedan jag var barn. På större scen uppträdde jag första gången år 1994 då jag för första gången deltog i Raseborgs sommarteater. Sången kom egentligen starkare med först i ung vuxen ålder.

I musikteatern 18 spelar jag Tyra, en av huvudkaraktärernas faster. Ja och Tyra är ju också en “tant”, en väldigt fin sådan. Hon hör till de borgerliga i samhället och gillar att resa, gå på opera och dricka champagne på balkongen tillsammans med sin syster Lonne. Tråkigheter och oroligheter tar hon gärna avstånd till och fokuserar hellre på de trevliga sidorna av livet. Hon är dock inte en ytlig och kall person, hon bryr sig mycket om dem som står henne nära och speciellt sin älskade brorsdotter Ella. Berättelsen är mångsidig och väcker en bred repertoar av tankar och känslor både hos oss som medverkar och hos publiken. Det som gör den speciellt intressant är den historiska förankringen och det att den baserar sig på verkliga berättelser ur människors liv.

Förutom att jag spelar faster Tyra är jag också medlem i vokalgruppen Nonette, som utgör “bandet” i pjäsen. Vi står alltså för musiken tillsammans med dirigenten Marianne Maans och skådespelarna. Bland de unga skådespelarna finns fantastiskt musikaliska och duktiga sångare. Det är en glädje att få musicera tillsammans med dem. Marianne har gjort fantastiskt fina arrangemang och bland dem några riktiga utmaningar. Det är en häftig känsla då man efter första förskräckelsen jobbar på som en galning för att “man ska klara det!!!” och till slut lyckas sätta dit de rätta tonerna. Man blir smått euforisk faktiskt! Vi i Nonette har sjungit ihop i 8,5 år nu och har upplevt en hel del tillsammans. Från början var vi 9 sångare i gruppen, men numera är vi 6. Vi har gjort allt från små gigs till större projekt och också gjort en minimusikal tillsammans med Sixten Lundberg. Utmaningar går vi igång på!

Det är ett helt underbart gäng som samlats för att göra musikteatern 18 tillsammans. Gruppdynamiskt fungerar vi bra tillsammans och gemenskapen värmer. Hittills har vi repeterat mycket skilt och inte träffats alla tillsammans så mycket, men idag hade vi en första genomgång av akt 1 så alla var samlade. Man börjar se helheten bättre och bitarna börjar falla på plats. Samtidigt börjar man inse att vi faktiskt kan bli klara till premiären, som är om två (!!!) veckor. Det jag njuter mest av är att jag igen får kombinera två av mina passioner här i livet, musik och teater. Och det som betyder speciellt mycket för mig i just det här projektet är att jag får göra det tillsammans med mina sångarsystrar i Nonette!

Jessica Westerholm, en av Nonette som utgör bandet

Foton: Chris Senn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spam protection by WP Captcha-Free