Musikteatern 18 på Karelia – Följ med resan från början till slut.

Okategoriserade

Vi kommer att klara det här. Tillsammans!

28 Dec , 2017, 15.04 annettestrom

  Gallery
Vi hade vårt första genrep igår. Jag har aldrig varit med i en produktion som den här och jag erkänner att jag var nervös även om vi har flera likadana genrep kvar. Efter flera månader av att repetera endast skilda scener eller med tydliga pauser emellan scenerna så var det något helt annat att se hur allting sitter ihop. Hela pjäsen börjar ta form framför mina ögon och jag blir allt mer ivrig att få det på plats. För endast några dagar sen hade jag en helt annan attityd. Jag kände mig trött och nere. Men nu ser jag mållinjen och jag vet att jag kommer klara av det. Tillsammans.
Vi har alla offrat saker för den här produktionen. Många planer och traditioner, även mina egna, har fallit bort för att vi ska få ”18” redo till premiären. Det har varit tugnt, men det känns nu som att alla långa timmar vi spenderar på Karelia kommer att löna sig. Allting har förstås varit roligt och intressant, men efter 8-10 timmar så blir alla trötta iallafall.
Jag kom på audition för att jag vill jobba med teater. Ända sen jag för första gången såg hur en teater fungerar och hurdan gemenskap som krävs för att kunna åstadkomma något så underbart som en teaterpjäs har jag velat vara en del av det, och på den punkten har inget förändrats. Tvärtom har det blivit starkare.
Trots att jag inte kunde fira jul med min mammas sida av släkten och trots att vi har långa dagar nu så har jag inte ångrat att jag kom med en enda sekund. Alla de andra skådespelarna är så trevliga och roliga att spendera tid med att jag aldrig saknar underhållning, (ibland blir det snarare för mycket). De som har varit med förut tvekar aldrig att hjälpa mig när jag har svårt med någonting som jag är osäker på och det har varit ett massivt stöd för mig. Vår regissör, Karin, är alltid så tålmodig med vårt jönsande, ibland måste hon (eller någon annan) säga till lite ordentligare att vi måste komcentrera oss, men nu när vi närmar oss premiären så blir vi allt mer enade som grupp och hittills har det inte skett några större problem. Karin är en sån person som alltid gör repetitionerna både roliga och effektiva. Hon har sitt egna sätt att visa vad hon vill att vi ska göra och vi gör vårt bästa för att uppfylla hennes önskningar. Det kommer nog att bli bra.
Även om det endast är några dagar kvar till premiären så känner jag mig väldigt nöjd, säker och överraskande lugn. Vi kommer att klara det här perfekt med endast lite mera träning. Om vi alla utnyttjar den gemenskapen vi redan har för att stöda och hjälpa varandra så kommer allt att gå som på räls och vi kommer att göra oss själva, vår regissör och alla andra som jobbat med den här produktionen stolta och vi kommer att klara det här. Tillsammans.
Karin Westerlund, spelar Alice i pjäsen
Foton: Chris Senn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spam protection by WP Captcha-Free